Ρατατούιγ (Ratatouille)

15'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κύβους 1 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Freshona
  • 50ml λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή, Belbake
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 4 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα

  • Φρυγανισμένο ψωμί σε χοντρές φέτες ή μπακέτα
  • Κατσικίσιο τυρί, Chêne DArgent
  • Φρέσκο θυμάρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους 1 εκατοστού.
  3. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε τα αραιά σε ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 20 λεπτά. Ακολούθως ανακατέψτε τα ακόμα μια φορά και αφήστε τα ξανά να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
  6. Ενώ ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάστε τη σάλτσα: σοτάρετε σε μια μικρή κατσαρόλα το σκόρδο.
  7. Ακολούθως, προσθέστε την πάστα ντομάτας και σοτάρετε για ακόμη 1-2 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό κρασί και τη ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  9. Τέλος προσθέστε τα ντοματίνια, το φρέσκο θυμάρι, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμόνι και τα λαχανικά που έχετε ψήσει στο φούρνο.
  10. Ανακατέψτε εκτός φωτιάς και σερβίρετε επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο θυμάρι.

 

X