Ριζότο με καπνιστό σολομό, σαφράν και μασκαρπόνε
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
4
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 800ml ζωμό λαχανικών, Kania
- 1 γρ. (1 συσκευασία) σαφράν, Deluxe
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 200γρ. (1 φλιτζ.) ρύζι Καρολίνα Σερρών (ή arborio), Terranea
- λευκό κρασί ξηρό, Cimarosa
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
Για το τελείωμα
- ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο, παγωμένο, Milbona
- 50γρ. μασκαρπόνε, Lovillio
- 50γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες Ocean Sea
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
Γαρνιτούρα
- 4 κ.σ μασκαρπόνε, Lovillio
- 4 φέτες καπνιστό σολομό, Ocean Sea
- 1 χούφτα πλυμένα φύλλα ρόκας, Η Κουζίνα Μου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τον ζωμό: Βάλτε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, μαζί με το σαφράν, σκεπάστε τη και χαμηλώστε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός.
- Ετοιμάστε το ριζότο: Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε τo κρεμμύδι μαζί με το αλάτι για 3’ μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για ακόμα 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα και το πιπέρι.
- Στη συνέχεια βάλτε το κρασί και ανακατέψτε για 2’ μέχρι να εξατμιστεί το μισό.
- Με μια κουτάλα της σούπας, ρίχνετε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια για 4’ μέχρι να το απορροφήσει. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για 18-20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ακόμα να είναι «al dente», δηλαδή ο πυρήνας του ρυζιού να είναι τραγανός και το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Βγάλτε το ριζότο από τη φωτιά. Προσθέστε το κρύο βούτυρο, το μασκαρπόνε, τον καπνιστό σολομό, μαϊντανό, ξύσμα και χυμό από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
- Γαρνίρετε την κάθε μερίδα, με μια κουταλιά της σούπας μασκαρπόνε, μια φέτα σολομό και λίγα φύλλα ρόκας.