Σαλάτα αγγούρι με φιστίκια και τσίλι

35'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

 

  • 4 μεγάλα αγγούρια, αποφλοιωμένα
  • 2 κ.σ. ξίδι, Αρχαϊκά
  • 1-2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι, Vitasia
  • ½ κ.γ ψιλοκομμένο τσίλι
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 100γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα, Alesto
  • 2 κ.σ. τραγανό τηγανητό σκόρδο ή κρεμμύδι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένουμε και αποφλοιώνουμε τα αγγουράκια. Κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του τσαγιού. Κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη σάλτσα: ξίδι, σάλτσα τσίλι, φρέσκο τσίλι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το αγγουράκι και αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα.
  4. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα φιστίκια και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με τηγανητό σκόρδο ή κρεμμύδι.
X