Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις φακές
- 250γρ. φακές ψιλές, Terranea, μουσκεμένες σε 1 λίτρο ζεστό νερό για λίγες ώρες
- 1 δαφνόφυλλο
- Φλούδα από ¼ πορτοκάλιΓια τη σαλάτα
- 1 συσκευασία ρόκα, Η Κουζίνα μου
- 2 παντζάρια ψημένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 χούφταντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
- 3κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, KaniaΓια το ντρέσινγκ
- 1κ.σ. ξίδι βαλσαμικό λευκό ή μηλόξιδο, Deluxe
- 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα, WINAROM
- ½ κ.γ. κύμινο
- Πιπέρι, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 6κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Μέθοδος παρασκευής
Για τις φακές
- Ξεπλένετε τις φακές και βράστε με τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα πορτοκάλι για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
- Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, στραγγίστε και πετάξτε τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα.
- Ξεπλύνετε μέχρι να κρυώσουν καλά. Βάλτε τις φακές σε μια σαλατιέρα.Για το ντρέσινγκ:
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι με το πορτοκάλι και τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
- Προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
- Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.
Για τη σαλάτα:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και την σάλτσα και ανακατέψτε καλά.