Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις φακές

  • 250γρ. φακές ψιλές, Terranea, μουσκεμένες σε 1 λίτρο ζεστό νερό για λίγες ώρες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Φλούδα από ¼ πορτοκάλιΓια τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία ρόκα, Η Κουζίνα μου
  • 2 παντζάρια ψημένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 χούφταντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
  • 3κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, KaniaΓια το ντρέσινγκ
  • 1κ.σ. ξίδι βαλσαμικό λευκό ή μηλόξιδο, Deluxe
  • 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, WINAROM
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Πιπέρι, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 6κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

Μέθοδος παρασκευής
Για τις φακές

  1. Ξεπλένετε τις φακές και βράστε με τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα πορτοκάλι για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
  2. Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, στραγγίστε και πετάξτε τα δαφνόφυλλα και τη φλούδα.
  3. Ξεπλύνετε μέχρι να κρυώσουν καλά. Βάλτε τις φακές σε μια σαλατιέρα.Για το ντρέσινγκ:
  4. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι με ​​το πορτοκάλι και τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
  5. Προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
  7. Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.

Για τη σαλάτα:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και την σάλτσα και ανακατέψτε καλά.

X