Σαλάτα Φατούς

20'

Χρόνος Παρασκευής

3'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 1 συσκευασία μαρούλι κομμένο, Η Κουζίνα μου
  • 1 λιβανέζικη πίτα
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μπουκιές
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 2 μικρά αγγουράκια σε φέτες (με τη φλούδα)
  • 3 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ματσάκι μαϊντανού χοντροκομμένο (τα φύλλα μόνο)
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένο

Για τη σος

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. σουμάκι
  • ½ κ.γ. αλάτι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Χαράξτε την πίτα με το μαχαίρι και χωρίστε τη στα δύο. Ψήστε για 3 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί. Αφού ξεροψηθεί, σπάστε τη με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια.
  3. Ενώστε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σος.
  4. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το μαρούλι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγγουράκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου. Επιπλέον προσθέστε τη μισή ποσότητα από την ψημένη πίτα.
  5. Περιχύστε με τη σος και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρετε σε πιατέλα και στολίστε τη σαλάτα με τις υπόλοιπες ψημένες πίτες.
X