Σεάντας «Seadas»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

5

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Tηγανητά πιτάκια από σεμολίνα γεμιστά με τυρί, ξύσμα λεμονιού και περιχυμένα με μέλι.

 

Υλικά για 5 τεμάχια

Για τη ζύμη (100 γρ.):

  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Belbake
  • 25 γρ. σιμιγδάλι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 35 γρ. χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση (55 γρ.):

  • 50 γρ. πεκορίνο, Milbona
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα:

  • Μέλι,  Marlen

 

Επιπλέον υλικά

  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita dor

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτετε το λάδι και τρίψτε το μείγμα με τα δάκτυλα (ρύζιασμα).
  3. Τέλος, προσθέστε το νερό και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να ενωθεί καλά.
  4. Πάρτε τη ζύμη με τα χέρια σας και δουλέψτε την µέχρι να πετύχετε µία µαλακή ζύµη που κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο σε πλαστική μεμβράνη.

Για τη γέµιση: 

  1. Τρίψτε το τυρί σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το με ξύσμα λεμόνι.

Για τα σεάντας:

  1. Βγάλτε τη ζύμη από την πλαστική μεμβράνη και δουλέψτε την ξανά με τα χέρια για να γίνει ποιο λεία.
  2. Σε επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι ανοίξτε τη ζύμη με ένα πλάστη σε λεπτό φύλο 2mm.
  3. Κόψτε τη ζύμη σε κύκλους με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκατοστών ή ένα ποτήρι.
  4. Μαζέψτε τη ζύμη και επαναλάβετε τη διαδικασία με το άνοιγμα της ζύμης μέχρι να έχετε 10 κύκλους.
  5. Πάρτε γέμιση με ένα κουταλάκι του τσαγιού (10γρ) και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού, τοποθετήστε στο κέντρο του κάθε κύκλου το τυρί.
  6. Τοποθετήστε ακόμα ένα κύκλο ζύμη πάνω από το τυρί. Πιέστε τις άκρες της ζύμης με το πιρούνι για να μην ανοίξει στο  τηγάνισμα. Βάλτε τα πιτάκια επάνω σε μια λαδόκολλα.
  7. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέστε λάδι και αφήστε να πάρει τη σωστή θερμοκρασία τηγανίσματος (180°C) . Προσθέστε προσεκτικά λίγα από τα πιτάκια και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα επάνω σε χαρτί κουζίνας.
  9. Περιχύστε με μέλι τα πιτάκια και σερβίρετε.
X