Σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με φυστίκι κελυφωτό Deluxe

30'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

20 φωλιές

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • Για το σιρόπι
    • 100γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, Belbake
    • 50γρ. νερό
    • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

     

    Για το φύλλο

    • 5 φύλλα μπακλαβά (225γρ.) Καρδίς
    • 50γρ.vegan μαργαρίνη ή φυτικό λάδι,Vita dor
    • 350γρ. (μία συσκευασία) άλειμμα από φιστίκι κελυφωτό, Deluxe

     

    Για τη διακόσμηση

    • 20 μικρά σοκολατένια πασχαλινά αυγά, Deluxe

     

    Εξοπλισμός

    • 1 λεπτό ξυλάκι για σουβλάκι μήκους 25-30 εκατοστών
    • 1 ορθογώνιο ταψί 30×35 εκ.

     

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για το σιρόπι
    1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.

     

    Για το φύλλο

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165°C. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
    2. Τοποθετήστε το άλειμμα με το φυστίκι μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σακούλα τροφίμων. Αυτό θα σας διευκολύνει να γεμίσετε τις φωλιές.
    3. Πάρτε5 φύλλα μπακλαβά από τη συσκευασία και τοποθετήστε τα επάνω σε μια ξύλινη σανίδα. Κόψτε τα φύλλα στα τέσσερα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σκεπάστε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο με νωπή, καθαρή πετσέτα.
    4. Απλώστε ένα φύλλο στον πάγκο και χαλαρά ρολάρετε το φύλλο στο ξυλάκι. Αφήστε 3 εκατοστά φύλλο (δύο δάκτυλα) χωρίς να το ρολάρετε γιατί θα γίνει η βάση για το άλειμμα φυστικιού (βλέπε φωτογραφία).
    5. Κρατώντας αντίσταση με τα δάχτυλα, στη μια πλευρά του ρολού, πιέστε και σουρώστε το φύλλο ελαφρώς (βλέπε φωτογραφία).
    6. Με προσοχή, σπρώξτε το φύλλο από το ξυλάκι και κλείστε σε κουλούρι μήκους 6 εκατοστών (βλέπε φωτογραφία). Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί.
    7. Στη συνέχεια βουτυρώστε ελαφρώς τη ζύμη με ένα πινέλο για να μην στεγνώσει.
    8. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις φωλιές τοποθετώντας τις τη μια δίπλα από την άλλη για να μην ανοίξουν στο ταψί.
    9. Ψήστε στους 165°C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
    10. Όταν ψηθούν, βγάλτε τις από τον φούρνο και με ένα πινέλο και ραντίστε ελαφρώς με σιρόπι.
    11. Ακολούθως τοποθετήστε μέσα στις φωλιές 20γρ. (1 κ.σ.) άλειμμα από κελυφωτό φυστίκι.
    12. Διακοσμήστε με τα μικρά σοκολατένια αυγά του Πάσχα.
    13. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να σφίξουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τα σερβίρετε την ίδια ώρα σε μια πιατέλα.
X