Υλικά για 4-6 μικρά μάφινς

  • 100γρ. (1 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο), Belbake
  • 85ml (1/2 φλ.) αποβουτυρωμένο γάλα, Milbona
  • 3 κ.σ. άπαχο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο σε μαρέγκα
  • 2-3 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 50γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη, J.D. Gross

 

 

Μέθοδος παρασκευής

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
  1. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γάλα, το γιαούρτι, και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπήστε το ασπράδι με σύρμα μέχρι να σχηματιστούν  απαλές κορυφές. Σταδιακά ρίξτε το χυμό λεμόνι χτυπώντας παράλληλα τη μαρέγκα μέχρι να γυαλίσει και να στέκεται.
  4. Προσθέστε το μείγμα με το γιαούρτι, το ξύσμα, το λάδι και το γάλα στο κοσκινισμένο αλεύρι.
  5. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας, τους κύβους μπανάνας και ανακατέψτε.
  6. Προσεκτικά διπλώστε το χτυπημένο ασπράδι μέσα στο μείγμα.
  7. Μοιράστε στις θήκες για μάφιν. Ψήστε για περίπου 15΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα. Αλλιώς τα ψήνετε λίγο ακόμη.
  8. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη  5΄ σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν λίγο.
  9. Σερβίρονται με την σάλτσα μούρων (ακολουθεί συνταγή).

 

 

Σάλτσα μούρων

Υλικά για 1 φλιτζάνι σάλτσας

  • 125γρ. κατεψυγμένα μούρα (ξεπαγώστε 1 ώρα πριν), GREEN GROCER’S
  • 1/2 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
  • ¼ φλ. χυμό μήλου, Vitafit
  • 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake

     Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε όλα τα υλικά.
  2. Σουρώστε τη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
  3. Σερβίρετε με τα μάφι

 

X