Υλικά για 4 άτομα
- 4 τεμάχια σολομό από 2 συσκευασίες (500γρ), Ocean Sea
- 1 λάιμ κομμένο σε 8 φέτες
- ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
- ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180˚C.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο, τοποθετήστε επάνω το σολομό και καρυκέψτε με ρίγανη,κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Ακολούθως, τοποθετήστε πάνω από τον σολομό τις φέτες λάιμ.
- Ψήστε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
Ρύζι με καλαμπόκι και πάπρικα
Υλικά
- 1 κ.σ. (25γρ) βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 140γρ (1 κονσέρβα) καλαμπόκι, καλά στραγγισμένο, Freshona
- 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο, Golden Sun
Μέθοδος παρασκευής:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το σκόρδο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Στη συνέχεια προσθέστε το καλαμπόκι μαζί με το ζεστό νερό.
- Αφού κοχλάσει το νερό, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει (χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα) περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και αφήστε το να απορροφήσει όλα τα υγρά για ακόμα 10 λεπτά.
- Τέλος, ανακατέψτε ελαφρά με πιρούνι.