Υλικά για 4 άτομα

  • 4 τεμάχια σολομό από 2 συσκευασίες (500γρ), Ocean Sea
  • 1 λάιμ κομμένο σε 8 φέτες
  • ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180˚C.
  2. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο, τοποθετήστε επάνω το σολομό και καρυκέψτε με ρίγανη,κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ακολούθως, τοποθετήστε πάνω από τον σολομό τις φέτες λάιμ.
  4. Ψήστε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.

 

Ρύζι με καλαμπόκι και πάπρικα

Υλικά

  • 1 κ.σ. (25γρ) βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 140γρ (1 κονσέρβα) καλαμπόκι, καλά στραγγισμένο, Freshona
  • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 ½  φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο, Golden Sun

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το σκόρδο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και συνεχίστε να σοτάρετε.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το καλαμπόκι μαζί με το ζεστό νερό.
  4. Αφού κοχλάσει το νερό, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει (χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα) περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και αφήστε το να απορροφήσει όλα τα υγρά για ακόμα 10 λεπτά.
  7. Τέλος, ανακατέψτε ελαφρά με πιρούνι.

 

 

X