Σολομός φούρνου με λεμόνι και κύμινο & σαλάτα με αβοκάντο και αγγουράκι

52 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 4 τεμάχια σολομός από 2 συσκευασίες (500γρ.), Ocean Sea
  • ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

Για τη σαλάτα

  • 400γρ. σαλάτα ανάμεικτη, Η Κουζίνα μου
  • 2 μικρά αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο αγγουράκι, κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κ.γ. μέλι, Marlen
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το σολομό

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C.
  2. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, τοποθετείτε επάνω το σολομό και καρυκεύετε με κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ακολούθως, τοποθετείτε πάνω από τον σολομό τις φέτες λεμόνι.
  4. Ψήνετε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.

 

Για τη σαλάτα

  1. Τοποθετείτε τη σαλάτα σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο, το αγγουράκι, το δυόσμο, το λεμόνι, το μέλι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
X