Σολομό στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, πουρέ πατάτας και τραγανό κρεμμύδι

120'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τις γαρίδες:

  • 4 μερίδες σολομό, Ocean Sea
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι, νώμα
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. λάδι σουσαμιού, Vitasia
  • 1  κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • ½  κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πατάτα πουρέ (συνταγή #2)
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania
  • Φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος

 

Γαρνιτούρες

  • Πατάτα πουρέ (συνταγή #2)
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania
  • Φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος

 

Πατάτα πουρέ με κουρκουμά

  • 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket
  • 750γρ. νερό
  • 2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη, Kania
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για τον σολομό: Ξεπαγώνουμε και μαρινάρουμε τον σολομό σε ένα μπολ με το λάιμ, σόγια μέλι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο λάδι σουσαμιού, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρουμε τουλάχιστον για 2 ώρες.
  2. Αφού μαριναριστεί, σουρώνουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
  3. Κοχλάζουμε τη μαρινάδα σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
  4. Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήνουμε τον σολομό. Ενώ ψήνεται, παίρνουμε ένα πινέλο και τα αλείβουμε με τη μαρινάδα.
  5. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον σολομό στην άκρη.
  6. Σερβίρουμε με πατάτα πουρέ (συνταγή #2), τραγανό κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.

Πατάτα πουρέ με κουρκουμά

  1. Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά.
  2. Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι.
X