Σουβλάκια Μαυριτανίας «Pinchos Morunos»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

  • 500γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο για σουβλάκι, Του Χασάπη
  • Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο αλεσμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
  • 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
  • 1 κ.γ. ρίγανη, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania

 

Επιπλέον υλικά

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι για το ψήσιμο, Vita dor
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για δυο ώρες τουλάχιστον.
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείβουμε με ένα πινέλο ή χαρτί την επιφάνεια με φυτικό λάδι.
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
  5. Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.
X