Σούπα θαλασσινών με σαφράν

30'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 πράσo (μόνο το λευκό κομμάτι), 1 μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ντοματόπαστα, Freshona
  • 100γρ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό μάραθο (φινόκιο), κομμένο λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 250γρ. γαρίδες καθαρισμένες, La Caldera
  • 1 δωδεκάδα μύδια, Ocean Sea
  • 1 συσκευσία μπακαλιάρο (125γρ), Ocean Sea
  • Πιπέρι, Kania
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
  • Φέτες λεμόνι, για γαρνιτούρα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προετοιμάστε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
  3. Αφού μαράνουν και καραμελώσουν ελαφρά, προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέστε και τη ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
  4. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  5. Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας την πατάτα, το φινόκιο, το καρότο, την ντομάτα και 1 ½ λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέστε μέσα δάφνη, σαφράν, ξύσμα και πιπέρι.
  6. Σκεπάστε και βράστε μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  7. Αφαιρέστε τη δάφνη και προσθέστε στην κατσαρόλα το ψάρι.
  8. Βράστε μισοσκεπασμένα για 5΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 3′ λεπτά.
  9. Δοκιμάστε το αλάτι και καρυκέψτε με πιπέρι.
  10. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι και μπαστουνάκια σφολιάτας.

 

X