Σπαγγέτι αλά Νόρμα “Pasta alla norma”

40'

Χρόνος Παρασκευής

20

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε στρογγυλές φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400γρ.σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό, Combino
  • 300γρ. σπαγγέτι, Combino βρασμένα σε ζεστό αλατισμένο νερό
  • 60γρ. παρμεζάνα, Lovilio
  • 1 κ.γ. νιφάδες καυτερής ή γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
  • Λάδι για τηγάνισμα, Vita dor

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα ζυμαρικά

  1. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά λίγο πριν τελειώσετε τη διαδικασία με τα υλικά.
  2. Σε 3,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
  3. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να σας ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
  4. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  5. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας και της μελιτζάνας.
  6. Προσοχή να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

 

Για τη σάλτσα

  1. Τα υλικά είναι απλά, αλλά θα πρέπει να είναι όλα προετοιμασμένα μπροστά σας.
  2. Κόψτε σε φέτες 0,5 εκατοστού τη μελιτζάνα και τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε για 30 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και αφήστε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τέλος, στεγνώστε τις με ένα χαρτί κουζίνας πιέζοντας την επιφάνειά τους απαλά.
  3. Τηγανίστε τη μελιτζάνα: σε ένα τηγάνι προσθέστε φυτικό λάδι και τηγανίστε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετήστε πάνω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το περιττό λάδι.
  4. Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίστε το σκόρδο σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  5. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Μόλις η σάλτσα βράσει, κλείστε τη φωτιά.
  6. Τέλος, στο μεγάλο μπολ που τοποθετήσατε τα ζυμαρικά, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
  7. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά και τις φέτες μελιτζάνας εναλλάξ στο πιάτο.
  8. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι, τυρί τριμμένο, μπούκοβο και βασιλικό.
X