Υλικά για 16 κρουασανάκια
Για τη ζύμη
- ½ (425γρ.) συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), Kardis
- 1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Belbake
Για τη γέμιση
- 8 φέτες καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας, κομμένες στα δύο, Αγροικία
- 100γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
Μέθοδος παρασκευής
- Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε τη σφολιάτα σε 8 μεγάλα ορθογώνια.
- Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε δύο διαγώνιες γραμμές σχηματίζοντας έτσι 16 τρίγωνα.
- Από πάνω τοποθετήστε πρώτα τη μισή φέτα από το φιλέτο γαλοπούλας και ακολούθως ισομοιράστε το τυρί.
- Ξεκινώντας από τη βάση τυλίξτε τα κρουασάν εσωκλείοντας τη γέμιση.
- Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο με την ένωση να βλέπει προς τα κάτω (για να μην ανοίξει).
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τα κρουασάν με το αυγό.
- Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.