Υλικά για 16 κρουασανάκια

Για τη ζύμη

  • ½ (425γρ.) συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), Kardis
  • 1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Belbake

 

Για τη γέμιση

  • 8 φέτες καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας, κομμένες στα δύο, Αγροικία
  • 100γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε τη σφολιάτα σε 8 μεγάλα ορθογώνια.
  2. Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε δύο διαγώνιες γραμμές σχηματίζοντας έτσι 16 τρίγωνα.
  3. Από πάνω τοποθετήστε πρώτα τη μισή φέτα από το φιλέτο γαλοπούλας και ακολούθως ισομοιράστε το τυρί.
  4. Ξεκινώντας από τη βάση τυλίξτε τα κρουασάν εσωκλείοντας τη γέμιση.
  5. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο με την ένωση να βλέπει προς τα κάτω (για να μην ανοίξει).
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τα κρουασάν με το αυγό.
  7. Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
X