Τάκος αλ παστόρ

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά με τη σειρά που θα τοποθετηθούν επάνω στην πίτα:

  • Φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας, Vita dor
  • 4 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
  • ½ κ.σ. λάδι, Vita dor
  • 4 ροδέλες φρέσκο ανανά, κομμένο σε κυβάκια
  • 200γρ. προ-ψημένο γύρο, Του Χασάπη
  • 1 φακελάκι σάλτσα Fajita (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
  • 4 κ.σ. σάλτσα γουακαμόλε, Snack Day
  • Ανάμεικτη σαλάτα με λάχανο, Η Κουζίνα μου
  • 8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ανακατεμένο μαζί με 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
  • 4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο, Freshona
  • 4 κ.σ. ξινόκρεμα
  • Φύλλα κόλιανδρο
  • 1 μοσχολέμονο (λάιμ) κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Με ένα πινέλο αλείψτε τις με φυτικό λάδι.
  3. Τοποθετήστε τις πίτες ανάποδα σε σχάρα του φούρνου δημιουργώντας έτσι τις θήκες τάκος.
  4. Ψήστε στον φούρνο στους 190°C για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν.
  5. Για το κρέας: Παράλληλα σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τον ανανά με ½ κ.σ. λάδι. Καραμελώστε ελαφρά και προσθέστε μέσα τον γύρο μέχρι να ζεσταθεί. Ανακατέψτε μέσα και τη σάλτσα Fajita και βγάλτε το τηγάνι από την εστία.
  6. Στήσιμο: Αλείψτε την κάθε θήκη με 1 κ.σ. γουακαμόλε και προσθέστε επάνω λίγη σαλάτα.
  7. Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε 50γρ. κρέας και 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  8. Στη συνέχεια πασπαλίστε με το κόκκινο κρεμμύδι που αναμείξατε με τα μεξικάνικα μπαχαρικά και 1 κ.σ. καλαμπόκι.
  9. Ακολούθως, ραντίστε το κρέας με 1 κ.σ. ξινόκρεμα.
  10. Τέλος, ρίξτε από πάνω τα φύλλα κόλιανδρο και σερβίρετε δίπλα ένα κομμάτι μοσχολέμονο (λάιμ).
  11. Σερβίρετε αμέσως.
X