Υλικά για κεφτεδάκια ψαριού
- 450γρ. λευκό ψάρι, Trawlic, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο
- 3 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 αυγό, ελαφρώς κτυπημένο
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 3 κ.γ. κάρυ, Kania
- 100γρ. πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα, Green Grocer’s
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. λάδι, Vita d’or
Μέθοδος παρασκευής για τα κεφτεδάκια ψαριού:
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ψάρι και πολτοποιείστε το μέχρι να επιτύχετε ένα λείο μείγμα.
- Βάλτε το μείγμα του ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
- Βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε κεφτεδάκια σαν μικρές πίτες. Το κάθε κεφτεδάκι είναι 2 περίπου κουταλιές της σούπας μείγματος.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λάδι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια, ελαφρά, από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετήστε τα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα σερβίρετε.
Υλικά για το ρέλις αγγουράκι
- 1 φλιτζ. ξίδι, Pason
- 1 φλιτζ. ζάχαρη, Belbake
- 2 αγγουράκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένα φιστίκια, Alesto
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίτζερ
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
Μέθοδος παρασκευής για το ρέλις:
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και βράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το μείγμα να δέσει ελαφρά.
- Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα περίπου. Ακολούθως βάλτε τα σε μπολ σερβιρίσματος.
Υλικά για τη σάλτσα τσίλι
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι, με τα σπόρια
- 3 μεγάλες καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ολόκληρες
- ¼ φλιτζ. (60ml) λευκό ξίδι, Pason
- 1 φλιτζ. (200γρ) κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Μέθοδος παρασκευής για τη σάλτσα τσίλι:
- Ψιλοκόψτε πιπεριά τσίλι (μαζί με τα σπόρια της) – 1 κ.γ.
- Ανοίξτε τα υπόλοιπα καυτερά τσίλι στα δυο και αφαιρέστε τους σπόρους.
- Σε ένα κατσαρολάκι αφήστε τονερό ναπάρει μια βράση και βγάλτε το από τη φωτιά.
- Ρίξτε τις πιπεριές στο καυτό νερό για 15λεπτά περίπου (να μην βράσουν). Βγάλτε τις από το ζεστό νερό και ψιλοκόψτε.
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά τσίλι, το λευκό ξίδι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτι και σιγοβράστε τα μέχρι να δέσει η σάλτσα.