Τηγανίτες με μήλο, τυρί cottage και αλεύρι ολικής άλεσης

5'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

8-10

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για την επικάλυψη

  • Μαρμελάδα μούρων ή βερίκοκο για σερβίρισμα, Maribel
  • Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από λεμόνι

 

Για το χυλό

  • 125γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, Χρυσός Μύλος
  • 1 ½ κ.γ. baking powder, Belbake
  • 50γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή μέλι, Marlen
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 1 μικρό μήλο (125γρ.) τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100γρ. γάλα, ΓΑΛΠΟ
  • 50γρ. τυρί cottage, Milbona
  • 1 μέτριο αυγό
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita Dor

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη (η μέλι), το αλάτι και την κανέλα.
  2. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο ίδιο μπολ, το τριμμένο μήλο, το γάλα, το τυρί cottage και το αυγό.
  3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι.
  4. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια ηλεκτρική συσκευή για κρέπες και αλείψτε τα με φυτικό λάδι.
  5. Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια σχηματίστε τις τηγανίτες.
  6. Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  7. Σερβίρετε με μαρμελάδα, ξύσμα από λεμόνι και φρέσκο θυμάρι.
X