Τηγανιτές μπανάνες Αντιλλών

30'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Οι Αντίλλες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών της Καραϊβικής που συμπεριλαμβάνουν το Πουέρτο Ρίκο.

Οι ιδιαίτερες αυτές μπανάνες μοιάζουν με φρούτο και μαγειρεύονται σαν πατάτα! Τηγανίζονται και είναι εξαιρετικό σνακ/ φαγητό του δρόμου στο Πουέρτο Ρίκο! Συνδυάζονται με ακόμα ένα κλασικό ντιπ της περιοχής, την μαγιοκέτσαπ!

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μπανάνα Αντιλλών, πράσινη
  • Φυτικό λάδιγια ξέβαθο τηγάνισμα Vita D‘or
  • 1 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe, για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα/ μαγιοκέτσαπ

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα, Kania
  • 2 κ.σ. κέτσαπ, Kania
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, Kania

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε ένα μπολ με 2 φλυτζάνια νερό και 2 κ.γ. αλάτι.
  2. Κόψτε την μπανάνα Αντιλλών σε διαγώνιες φέτες πάχους 2,5 εκατοστών. Τοποθετήστε τις φέτες πάνω σε σανίδα κοπής που καλύψατε με πλαστική μεμβράνη. Καλύψτε ξανά με πλαστική μεμβράνη και πιέστε τις φέτες ελαφρά με τη βάση ενός ποτηριού για να γίνουν ποιο λεπτές (αλλά να μην διαλυθούν).
  3. Τοποθετήστε τις μπανάνες μέσα στο αλατόνερο για μισή ώρα.
  4. Παράλληλα ετοιμάστε τη σάλτσα: ενώστε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί.
  5. Όταν μαριναριστούν οι μπανάνες στο αλατόνερο, στραγγίξτε τις φέτες σε χαρτί κουζίνας.
  6. Σε ένα τηγάνι προσθέστε όσο λάδι χρειάζεστε. Το λάδι θα πρέπει να σκεπάζει τις μπανάνες στο τηγάνισμα.
  7. Τηγανίστε στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
  8. Βγάλτε τις φέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
  9. Πασπαλίστε με αλάτι.
  10. Τοποθετήστε σε πιάτο μαζί με τη μαγιοκέτσαπ.
X