Τραγανά ελιοπιτάκια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη

15'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

10

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 50ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 150ml κρύο νερό ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι, Eviva
  • 1 κ.σ. ξίδι, ΑΡΧΑΪΚΑ 
  • 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, νώμα
  • 2 κ.γ. σόδα, Belbake
  • 2 κ.γ. ρίγανη, Kania
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 2 κ.σ. βρασμένο σουσάμι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C μαζί με το ταψί που θα ψήσετε τα ελιοπιτάκια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ελιές, το ελαιόλαδο, το νερό (ή χυμό) και το ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  4. Ενώστε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
  5. Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια των 55γρ. και πλάστε τα σε στενόμακρα ελιοπιτάκια, τοποθετώντας τα επάνω σε λαδόχαρτο.
  6. Τοποθετήστε το σουσάμι σε ένα πιάτο και βάλετε μέσα τα ελιοπιτάκια για να κολλήσει το σουσάμι.
  7. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
  8. Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
X