Για τη ζύμη:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 30γρ (2 γεμάτες κ.σ.) κακάο, Belbake
  • 20γρ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 3 μέτρια (150γρ) αυγά
  • 8ml (1 ½ κ.σ.) φυτικό λάδι, Vita dor
  • 8ml (1 κ.σ.) βότκα ή ζιβανία

 

Για τη  γέμιση:

  • 250γρ αναρή ανάλατη, ΓΑΛΠΟ
  • 80γρ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

 

Για τη σάλτσα:

Υλικά για 2 φλιτζάνια σάλτσας

  • 250γρ κατεψυγμέναμούρα (ξεπαγώστε 1 ώρα πριν), GREEN GROCERS
  • 1 κ.σ.μέλι, Γλυκάνθη
  • ½ φλ. χυμό μήλου, Vitafit
  • ½ κ.γ. βανίλια

 

Για το γαρνίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • ψιλοκομμένα αμύγδαλα, Alesto
  • φρέσκο δυόσμο
  • λάδι φυτικό για τηγάνισμα, Vita dor

 

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση:

  1. Συνδυάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.

 

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μίξερ ή σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Φτιάξτε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  2. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το οινοπνευματώδες ποτό στο βαθούλωμα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  3. Τοποθετήστε σε πάγκο εργασίας και δουλέψτε τη ζύμη με τα αλευρωμένα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει.
  4. Τυλίξτε τη με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  5. Μοιράστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε 2 λεπτά φύλλα σε μία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
  6. Στο ένα φύλλο βάλτε κουταλιές γέμισης σε απόσταση 6 εκατοστών μεταξύ τους. Βουτήξτε ένα πινέλο μαγειρικής στο νερό και υγράνετε τη ζύμη γύρω-γύρω από τη γέμιση.
  7. Βάλτε το δεύτερο φύλλο της ζύμης από πάνω και πιέστε το με τα δάκτυλά σας τριγύρω, για να κολλήσει και να κλείσει.
  8. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζύμης, για να κόψετε τα ραβιόλια και πιέστε τις άκρες, για να κλείσουν καλά. Τοποθετήστε τα σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
  9. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τηγανίστε τα ραβιόλια, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  10. Πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη άχνη, σερβίρετε με σάλτσα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φρέσκα φύλλα δυόσμο.

 

Μέθοδος παρασκευής για τη σάλτσα:

  1. Σεένα μπλέντερ, πολτοποιήστε όλα τα υλικά.
  2. Περάστετη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
X