Για τη ζύμη:
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 30γρ (2 γεμάτες κ.σ.) κακάο, Belbake
- 20γρ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ. βανίλια
- πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 3 μέτρια (150γρ) αυγά
- 8ml (1 ½ κ.σ.) φυτικό λάδι, Vita d’or
- 8ml (1 κ.σ.) βότκα ή ζιβανία
Για τη γέμιση:
- 250γρ αναρή ανάλατη, ΓΑΛΠΟ
- 80γρ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη, Kania
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη σάλτσα:
Υλικά για 2 φλιτζάνια σάλτσας
- 250γρ κατεψυγμέναμούρα (ξεπαγώστε 1 ώρα πριν), GREEN GROCER’S
- 1 κ.σ.μέλι, Γλυκάνθη
- ½ φλ. χυμό μήλου, Vitafit
- ½ κ.γ. βανίλια
Για το γαρνίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- ψιλοκομμένα αμύγδαλα, Alesto
- φρέσκο δυόσμο
- λάδι φυτικό για τηγάνισμα, Vita d’or
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
- Συνδυάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μίξερ ή σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Φτιάξτε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
- Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το οινοπνευματώδες ποτό στο βαθούλωμα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Τοποθετήστε σε πάγκο εργασίας και δουλέψτε τη ζύμη με τα αλευρωμένα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει.
- Τυλίξτε τη με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Μοιράστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε 2 λεπτά φύλλα σε μία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
- Στο ένα φύλλο βάλτε κουταλιές γέμισης σε απόσταση 6 εκατοστών μεταξύ τους. Βουτήξτε ένα πινέλο μαγειρικής στο νερό και υγράνετε τη ζύμη γύρω-γύρω από τη γέμιση.
- Βάλτε το δεύτερο φύλλο της ζύμης από πάνω και πιέστε το με τα δάκτυλά σας τριγύρω, για να κολλήσει και να κλείσει.
- Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζύμης, για να κόψετε τα ραβιόλια και πιέστε τις άκρες, για να κλείσουν καλά. Τοποθετήστε τα σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα τηγανίστε τα ραβιόλια, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη άχνη, σερβίρετε με σάλτσα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φρέσκα φύλλα δυόσμο.
Μέθοδος παρασκευής για τη σάλτσα:
- Σεένα μπλέντερ, πολτοποιήστε όλα τα υλικά.
- Περάστετη σάλτσα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.