Υλικά για 4 άτομα

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό μικρές πατάτες με το φλούδι τους, καλά πλυμένες
  • Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για το μείγμα μπαχαρικών Za’atar

  • 2 κ.σ. σπόρους σουσάμι, ψημένο ελαφρά στο τηγάνι
  • 2 κ.γ. σουμάκ
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών za’atar (ακολουθεί συνταγή)
  • Φέτες λεμονιού


 

Μέθοδος παρασκευής

Για τις πατάτες

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 210 C°. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με νερό.
  2. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας ή ένα μπάτη, πιέζετε ελαφρά τις πατάτες μέχρι σχεδόν να τσακίσουν.
  5. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Ψήνετε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 40 λεπτά.
  6. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.


Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

 

Για το μείγμα μπαχαρικών za’atar

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε τους σπόρους σουσάμι. Βγάλτε το σουσάμι και βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.

 

Για το σερβίρισμα

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε από πάνω το γιαούρτι.
  2. Πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών za’atar.
  3. Σερβίρετε με φέτες λεμόνι.

 

 

 

X