Τσάτνεϊ με πράσινο μάνγκο

15'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 2 κ.γ. αρτύματα κάρυ, Kania
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο πράσινο (άγουρο) μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 50γρ. ξίδι μήλο, Deluxe
  • 25γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ. σκόνη (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής.
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέστε το φυτικό λάδι και σοτάρετε το κάρυ, το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
  3. Αφού βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά και καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το μάνγκο.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το ξίδι και το αλάτι.
  5. Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
  6. Ακολούθως, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσει το μάνγκο για 15 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για μην κολλήσουν τα φρούτα στην κατσαρόλα.
  7. Αφού το μείγμα δέσει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τη ζάχαρη και το τσίλι (προαιρετικά). Βράστε για ακόμη ένα λεπτό.
  8. Σερβίρετε το τσάτνεϊ ως έχει ή με ένα μπλέντερ χεριού (ράβδο), λιώστε το ελαφρά.
X