Φαλάφελ στην πίτα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 12 φαλάφελ των 35γρ.

  • 150γρ αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (100γρ.), κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό
  • 2 κ.σ φύλλα κόλιανδρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι
  • ½ κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • Αλεύρι για το πανάρισμα, Belbake

Συνοδευτικά/υλικά με τη σειρά που θα τοποθετηθούν επάνω στην πίτα

  • 4 ελληνικές ή κυπριακές πίτες, Η Κουζίνα μου
  • 8 κ.σ τζατζίκι, Chef Select
  • 8 λεπτές φέτες από μια μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • Ανάμεικτη σαλάτα με λάχανο ή σαλάτα ρόκα, Η Κουζίνα μου
  • 12 φαλάφελ
  • 4 μεγάλα αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές φέτες, Freshona
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ανακατεμένο μαζί με 2 κ.γ σουμάκ
  • 8 κ.σ σάλτσα χούμους αραιωμένο με χυμό λεμόνι ή χλυαρό νερό, Chef Select
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό ανάμεικτο με ½ κ.γ ξύσμα λεμόνι
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita Dor
  • Λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges) για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 300γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιανδο, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο, αλάτι, κύμινο και το πιπέρι.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το σε 12 φαλάφελ και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Παράλληλα ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι όπως και ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος).
  6. Αλευρώστε τα φαλάφελ και τηγανίστε τα από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τα και από την άλλη πλευρά. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Εναλλακτικά ραντίστε τα με λάδι και ψήστε στον φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20 λεπτά.

Στήσιμο πιάτου:

  1. Αλείψτε τη κάθε πίτα με 2 κ.σ τζατζίκι, προσθέστε επάνω 1 λεπτές φέτες ντομάτας και λίγη σαλάτα.
  2. Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε τρία φαλάφελ, μετά 1 αγγουράκι τουρσί και πασπαλίστε με το κόκκινο κρεμμύδι.
  3. Τέλος ραντίστε τα φαλάφελ με το 2 κ.σ χούμους και πασπαλίστε με μαϊντανό και ξύσμα λεμόνι.
X