Φλογέρες σφολιάτας με κολοκύθα πουρέ και παρμεζάνα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

24

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φύλλο σφολιάτας, Καρδίς
  • 50γρ. κολοκύθα ψημένη (από τη συνταγή #1)
  • ½ κ.γ. σκόνη κάρυ, Kania
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά αλεσμένη, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 χτυπημένο αβγό για το άλειμμα
  • 30γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε μέσα την ψημένη κολοκύθα μαζί με την πάπρικα, τo κάρυ και το πιπέρι.
  3. Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας.
  4. Αλείψτε τη μισή επιφάνεια της σφολιάτας με την πάστα της κολοκύθας.
  5. Διπλώστε το μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από την πάστα.
  6. Ακολούθως κόψτε το κάθε κομμάτι σε 12 μπαστούνια λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με έναν κόπτη πίτσας.
  7. Πάρτε τις λωρίδες στα χέρια σας και περιστρέψτετις να μοιάζουν σαν στριφτά μακαρόνια (βίδες).
  8. Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
  9. Αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
  10. Ψήστε για 12 λεπτά στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
X