Φλογέρες σφολιάτας με κολοκύθα πουρέ και παρμεζάνα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

24

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1φύλλο σφολιάτας, Καρδίς
  • 100γρ. κολοκύθα ψημένη (από τη συνταγή #1)
  • 50γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
  • ½ κ.γ σκόνη κάρυ, Kania
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά αλεσμένη, Kania
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 χτυπημένο αβγόγια το άλειμμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε μέσα την ψημένη κολοκύθα μαζί με την πάπρικα, τo κάρυ, το τυρί και το πιπέρι .
  3. Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
  4. Αλείψτε την μισή επιφάνεια της σφολιάτας με την πάστα της κολοκύθας.
  5. Διπλώστε το μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από την πάστα.
  6. Ακολούθως κόψτε το κάθε κομμάτι σε 12 μπαστούνια λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ένα κόπτη πίτσας.
  7. Πάρτε τις λωρίδες στα χέρια σας και περιστρέψτετις να μοιάζουν σαν στριφτά μακαρόνια (βίδες).
  8. Τοποθετήστε τις στο ταψί με λαδόχαρτο, πιέζοντας τις άκρες.
  9. Ψήστε για 12 λεπτά στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
X