Φλογέρες σφολιάτας με πιπεριά Φλωρίνης και παρμεζάνα

10'

Χρόνος Παρασκευής

12'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας, Καρδίς
  • 100γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ΕΥ
  • 50γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά αλεσμένη, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 χτυπημένο αβγό για το άλειμμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε μέσα την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με την πάπρικα, το τυρί και το πιπέρι.
  3. Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας.
  4. Αλείψτε τη μισή επιφάνεια της σφολιάτας με την πάστα της πιπεριάς.
  5. Διπλώστε το μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από την πάστα.
  6. Ακολούθως, κόψτε το κάθε κομμάτι σε 12 μπαστούνια λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ένα κόπτη πίτσας.
  7. Πάρτε τις λωρίδες στα χέρια σας και περιστρέψτε τις να μοιάζουν σαν στριφτά μακαρόνια (βίδες).
  8. Τοποθετήστε τις στο ταψί με λαδόχαρτο, πιέζοντας τις άκρες.
  9. Ψήστε για 12 λεπτά στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
X