Φρέσκα ζυμαρικά με πέστο αλά τζενοβέζε

15'

Χρόνος Παρασκευής

3'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. φρέσκα ζυμαρικά, DELUXE

 

Για το πέστο

  • 50γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50γρ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι, alesto
  • 25γρ. παρμεζάνα, Lovilio
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Για το γαρνίρισμα

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
  • Γλυκές νιφάδες μπούκοβο, Kania
  • Φρέσκο βασιλικό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το πέστο

  1. Σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά για το πέστο.
  2. Αλέστε μέχρι να έχετε μια αλοιφή.

 

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
  2. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να σας ψηθούν.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και προσθέστε το πέστο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
  5. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο.
  6. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι, τυρί τριμμένο και γλυκές νιφάδες μπούκοβο.

 

X