Φριτάτα με κάρυ με συνοδευτικό αβοκάντο

34 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτρια αυγά
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι (ηλιανθέλαιο), Vita dor
  • ½ κ.σ. κάρυ σε σκόνη, Kania
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο ή λευκό ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 200γρ. ντοματίνια

Για το αβοκάντο

  • 1 μεγάλο αβοκάντο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 150γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Χυμό από ένα λάιμ ή μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη φριτάτα

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνετε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνετε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψατε και αυτό στρογγυλό.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά με το λάδι, το κάρυ και τον κόλιανδρο  χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  4. Βάζετε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτετε πάνω ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.
  5. Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα  φουσκώσει και πάρει χρώμα.
  6. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και κόβετε σε 4 κομμάτια.

 

Για το αβοκάντο

  1. Βάζετε τοαβοκάντοσε ένα μέτριο μπολκαι το πολτοποιείτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτετε τα ντοματίνια, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και ανακατεύετε.
X