Χαλβάς κατσαρόλας σιμιγδαλένιος

140 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1/8 φλιτζάνι (30γρ.) φυτικό λάδι, Vita dor
  • 1/3 φλιτζάνι (50γρ.) αμύγδαλο ανάλατο με φλούδα χοντροκομμένο, Alesto
  • ½  φλιτζάνι (100γρ.)  σιμιγδάλι ψιλό
  • ¾ φλιτζάνι (150 γρ.) καστανή ζάχαρη ,Belbake
  • 2 φλιτζάνια (500ml) νερό
  • ¼ φλιτζάνι (60ml) ροδόσταγμα

Εξοπλισμός:

  • Ζυγαριά ή φλιτζάνια μέτρησης
  • Σανίδα κοπής και μαχαίρι ή μπλέντερ για το αμύγδαλο
  • Μπολάκια για τα υλικά της συνταγής
  • Μέτρια κατσαρόλα (Χαλβάς)
  • Μαρίζα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα
  • Μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος σούπας
  • Φόρμα κέικ με τρύπα διαμέτρου 20-22 εκ. για το γλυκό (ή άλλα σχήματα/ φόρμες καλύτερα από σιλικόνη για να βγαίνει εύκολα)
  • Πετσέτα κουζίνας

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ζυγίστε τα υλικά. Χοντροκόψτε το αμύγδαλο με το μαχαίρι ή τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και καβουρδίζετε το αμύγδαλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζα, μέχρι να ροδίσει καλά για 3΄-4’.
  3. Ακολούθως προσθέστε και το σιμιγδάλι και καβουρδίστε ελαφρά για 2΄-3’.
  4. Με προσοχή ρίξτε λίγο λίγο το νερό στο σιμιγδάλι και μετά την ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να δένει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 6-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή μην καείτε από το μείγμα.
  5. Τέλος προσθέστε το ροδόσταγμα για να κρατήσει το άρωμα του.
  6. Με τη μαρίζα ζαχαροπλαστικής, αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής σας και αφήνετε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για δύο ώρες.
  7. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε!
X