Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με σάλτσα κολοκύθας και γλυκό κόκκινο κρασί

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό

  • 8 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, Του Χασάπη
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • 200γρ. κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Ένα κλωναράκι θυμάρι
  • 200γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα)
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την προετοιμασία του κρέατος:

  1. Σε έναν πάγκο εργασίας, τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη και πάνω το χοιρινό. Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη και κτυπήστε το ελαφρά με ένα μπάτη για να μαλακώσει.
  2. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και καρυκέψτε το κρέας.

 

Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:

  1. Ζεστάνετε μια κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι (το οποίο θα πρέπει να έχει καπάκι).
  2. Ροδίστε τα χοιρινά μπριζολάκια από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε το σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέστε στο τηγάνι τη μισή κουταλιά βούτυρο ανάλατο, το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  4. Ακολούθως, προσθέστε το γλυκό κρασί και τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι).
  5. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τους κύβους κολοκύθας και τα χοιρινά μπριζολάκια.
  6. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να μαλακώσει η κολοκύθα. Αν το κρασί εξατμιστεί στην πορεία προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
  7. Για να γλασάρει η σάλτσα του χοιρινού, ξεσκεπάστε το χοιρινό, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι).
  8. Βγάλτε το τηγάνι με το χοιρινό εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  9. Όταν ξεκουραστεί το χοιρινό σερβίρετε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.
X