Για τη ζύμη κολοκύθας :

 

Υλικά για 300γρ. ζύμη (περίπου 40 τεμάχια)

  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 70γρ. αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος
  • 50γρ. σεμολίνα λεπτή
  • 100γρ. κολοκύθα άψητη (65γρ. ψημένη στον ατμό)
  • 1 μέτριο (50γρ.) αυγό
  • 5γρ. (1 κ.γ.) πάστα ντομάτας, Freshona
  • πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

 

Για τη  γέμιση (240γρ.):

  • 200γρ. χαλούμι τριμμένο, ΓΑΛΠΟ
  • 1 μέτριο (50γρ.) αυγό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο και λευκό μέρος)

 

Για το γαρνίρισμα

  • τριμμένο χαλούμι, ΓΑΛΠΟ
  • σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, Combino
  • φρέσκο δυόσμο

 

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση:

  1. Συνδυάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στο ψυγείο.

 

Για τη ζύμη:

  1. Ψήστε την κολοκύθα στον ατμό (για 10 λεπτά) ή στο microwave μέχρι να μαλακώσει. Αφού κρυώσει, σφίξτε καλά την κολοκύθα για να φύγουν τα περιττά υγρά.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε τη σεμολίνα, την ψημένη κολοκύθα, το αυγό, την πάστα ντομάτας και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.
  3. Τοποθετήστε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και δουλέψτε τη ζύμη με τα αλευρωμένα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει.
  4. Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  5. Μοιράστε τη ζύμη στα 4 και ανοίξτε 4 λεπτά φύλλα σε μία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
  6. Με έναν οδοντωτό κόπτη ζυμαρικών κόψτε τα φύλλα σε τετράγωνα 6 επί 6 εκατοστά.
  7. Με ένα κουταλάκι τοποθετείστε ½ κ.γ. (5γρ.) γέμιση στο κέντρο του κάθε κομματιού.
  8. Βουτήξτε ένα πινέλο μαγειρικής στο νερό και υγράνετε τη ζύμη γύρω-γύρω από τη γέμιση.
  9. Διπλώστε το μισό φύλλο ζύμης πάνω από τη γέμιση. Ακολούθως διπλώστε το άλλο μισό φύλλο πάνω από το άλλο μισό δημιουργώντας έτσι ένα μικρό κύλινδρο.
  10. Πάρτε τις δύο άκρες και πιέστε τη ζύμη δίπλα από τη γέμιση για να κολλήσει και να κλείσει (να μοιάζει σαν καραμέλα). Επαναλάβετε τη διαδικασία με όλη τη ζύμη και γέμιση.
  11. Τοποθετήστε τις καραμέλες σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι μέχρι να στεγνώσουν (μισή ώρα περίπου). Βράστε τις καραμέλες σε ζεστό αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
  12. Βγάλτε τα με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν.
  13. Σερβίρετε με σάλτα ντομάτας στο πιάτο και τριμμένο χαλούμι.
X