Όρζο με θαλασσινά και φινόκιο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Παραδοσιακά το πιάτο παρασκευάζεται με ζυμαρικά fregola Sarda, αλλιώς Fregula. Ta ζυμαρικά θυμίζουν Μαροκινό κουσκούς (μικρές μπάλες) και μαγειρεύονται με τη μέθοδο του ριζότο. Εναλλακτικά, επιλέγουμε όρζο αλλιώς κριθαράκι.

                           

  • 200 γρ. κριθαράκι, βρασμένο σε 1,5 λίτρο ζωμό, Combino
  • 1 κ.σ. ελαιόλαιδο, EY
  • ½ κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. διάφορα θαλασσινά κομμένα σε μικρά κομμάτια (αχιβάδες, μύδια, γαρίδες, χταπόδι), Ocean Sea
  • 100 γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
  • 1 κόκκινη ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Βασιλικό ή ρίγανη φρέσκια για το τελείωμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε το κριθαράκι σε ζωμό. Όταν το κριθαράκι ψηθεί, αλλά ελαφρώς ‘al dente’, στραγγίστε το και λαδώστε το ελαφρά για να μην κολλήσει.
  2. Ζεστάνετε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι με το φοινόκιο και το αλάτι τσιγαρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  3. Ακολούθως προσθέστε τα θαλασσινά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέστε, το λευκό κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι το κρασί να εξατμιστεί στο μισό.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε το προψημένο κριθαράκι και ανακατέψτε.
  6. Για το τέλος, προσθέστε τη ντομάτα, το ξύσμα λεμόνι και το πιπέρι.
  7. Σερβίρετε σε πιάτο σούπας με τη γαρνιτούρα, το βασιλικό ή τη ρίγανη.
X