Brownies σοκολάτας γεμιστά με μπισκότο

Υλικά για 9 τεμάχια

  • 200γρανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 100γρ (1 συσκευασία) μαύρη σοκολάτα 74 % στερεά κακάο, Bellarom
  • 300γρ ( 1 ½ φλιτζ.)κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1κ.γ.εκχύλισμαβανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 μέτρια (200γρ) αυγά, ελαφρώς κτυπημένα
  • 200γρ( 1 1/3 φλιτζ.)αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο), Belbake
  • ½ κ.γ baking powder
  • 200γργεμιστή σοκολάτα με μπισκότο και κακάο κομμένη σε κύβους, Bellarom

Για τη διακόσμηση

  • Πραλίνα φουντουκιού, Mister Choc

 

1 ταψί διαστάσεων 20x20cm ή ένα στρογγυλό 17cm, ύψος 7cm

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους180°C.
  2. Λιώστε τον βούτυρο σε μπεν μαρί. Ακολούθως αλείψτε το πυρίμαχο σκεύος χρησιμοποιώντας λίγο από τον λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε λαδόχαρτο στον πάτο του.
  3. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μπολ με τον βούτυρο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Ότανλιώσει η σοκολάτα, αποσύρετε το μπολ από την φωτιά.
  5. Προσθέστε μέσα στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας, τα κτυπημένα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Ακολούθως, διπλώστετο αλεύρι με το bakingpowder στο μείγμα της σοκολάτας.
  7. Ρίξτετα σοκολατάκια ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
  8. Ακολούθως πιέστε τα σοκολατάκια να εισχωρήσουν μέσα στο χυλό.
  9. Ψήστεγια 35 λεπτάμέχρι να έχετε μιατραγανή κρούστα και να είναι μαλακό στο εσωτερικό. Τα brownies δεν θα πρέπει να ψηθούν εντελώς γιατί μετά θα στεγνώσουν.
  10. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και ακολούθως κόψτε το σε μερίδες.

 

TOP