Υλικά για 9 τεμάχια
- 200γρανάλατο βούτυρο, Milbona
- 100γρ (1 συσκευασία) μαύρη σοκολάτα 74 % στερεά κακάο, Bellarom
- 300γρ ( 1 ½ φλιτζ.)κρυσταλλική ζάχαρη
- 1κ.γ.εκχύλισμαβανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 μέτρια (200γρ) αυγά, ελαφρώς κτυπημένα
- 200γρ( 1 1/3 φλιτζ.)αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο), Belbake
- ½ κ.γ baking powder
- 200γργεμιστή σοκολάτα με μπισκότο και κακάο κομμένη σε κύβους, Bellarom
Για τη διακόσμηση
- Πραλίνα φουντουκιού, Mister Choc
1 ταψί διαστάσεων 20x20cm ή ένα στρογγυλό 17cm, ύψος 7cm
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους180°C.
- Λιώστε τον βούτυρο σε μπεν μαρί. Ακολούθως αλείψτε το πυρίμαχο σκεύος χρησιμοποιώντας λίγο από τον λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε λαδόχαρτο στον πάτο του.
- Τοποθετήστε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μπολ με τον βούτυρο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ότανλιώσει η σοκολάτα, αποσύρετε το μπολ από την φωτιά.
- Προσθέστε μέσα στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας, τα κτυπημένα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ακολούθως, διπλώστετο αλεύρι με το bakingpowder στο μείγμα της σοκολάτας.
- Ρίξτετα σοκολατάκια ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
- Ακολούθως πιέστε τα σοκολατάκια να εισχωρήσουν μέσα στο χυλό.
- Ψήστεγια 35 λεπτάμέχρι να έχετε μιατραγανή κρούστα και να είναι μαλακό στο εσωτερικό. Τα brownies δεν θα πρέπει να ψηθούν εντελώς γιατί μετά θα στεγνώσουν.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και ακολούθως κόψτε το σε μερίδες.