Aνεμόμυλοι από σφολιάτα με μαρμελάδα, κρεμώδες τυρί και μούρα

Υλικά για 24 ανεμόμυλους

  • 1 συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), KARDIS
  • 400γρ. κρεμώδες τυρί, Linessa
  • 100γρ. μαρμελάδα μούρων, Deluxe
  • 2 αυγά χτυπημένα, για το άλειμμα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Rivercote

 

 

Για την διακόσμηση

  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, Belbake
  • 24 μούρα του δάσους, Green Grocer’s
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε δύο ξεχωριστά μπολ, ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί και στο άλλο τη μαρμελάδα.
  2. Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα διαστάσεων 10×10 εκ. Το ίδιο κάνετε και για τη δεύτερη συσκευασία (ζύμη).
  3. Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε τέσσερις διαγώνιες γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου.
  4. Τοποθετήστε στο κέντρο μια κουταλιά μαλακό τυρί.
  5. Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ανεμόμυλους φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τους ανεμόμυλους με το αυγό και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  8. Τοποθετήστε στο κέντρο την μαρμελάδα, το μούρο, φρέσκα φύλλα δυόσμο και ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
  9. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
TOP