Υλικά για 24 ανεμόμυλους
- 1 συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), KARDIS
- 400γρ. κρεμώδες τυρί, Linessa
- 100γρ. μαρμελάδα μούρων, Deluxe
- 2 αυγά χτυπημένα, για το άλειμμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Rivercote
Για την διακόσμηση
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, Belbake
- 24 μούρα του δάσους, Green Grocer’s
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Μέθοδος παρασκευής
- Σε δύο ξεχωριστά μπολ, ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί και στο άλλο τη μαρμελάδα.
- Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα διαστάσεων 10×10 εκ. Το ίδιο κάνετε και για τη δεύτερη συσκευασία (ζύμη).
- Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε τέσσερις διαγώνιες γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου.
- Τοποθετήστε στο κέντρο μια κουταλιά μαλακό τυρί.
- Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ανεμόμυλους φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τους ανεμόμυλους με το αυγό και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Τοποθετήστε στο κέντρο την μαρμελάδα, το μούρο, φρέσκα φύλλα δυόσμο και ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.