Ατομικά cheesecake με μελομακάρονα και πορτοκάλι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 100γρ. μελομακάρονα, Favorina
  • 50γρ. μπισκότα βρώμης, Sondey
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας, Milbona

 

Για το μείγμα τυριού

  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
  • 100γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 50γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 μέτριο (50γρ) αυγό
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 1 κ.γ, βανίλια, Belbake
  • 1 κ.γ. ξύσμα μανταρίνι

 

Για τη διακόσμηση

  • 200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ανακατεμένη με χυμό από ένα μανταρίνι, Maribel
  • Καρύδια Pecan, ψιλοκομμένα ανακατεμένα με χοντροκομμένο μπισκότο βρώμης και μελομακάρονο
  • Αποξηραμένα μανταρίνια σε στρογγυλές φέτες
  • Δεντρολίβανο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Αλείψτε 4 μικρά φορμάκια σιλικόνης με λιωμένο βούτυρο.
  3. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα ή θρυμματίστε τα με ένα πιρούνι.
  4. Χωρίστε το μείγμα σε 4 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη, το corn flour, το ξύσμα και τη βανίλια.
  6. Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
  7. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
  8. Ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια βάλτε τα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  9. Σερβίρετε με τα υλικά της διακόσμησης.
X