Υλικά για 6 burgers:
|
Συνοδευτικά
- μαρούλι
- ντομάτα
- 1 χαλούμι φέτες ψημένο στο γκρίλ, Λιβάδι
Για τις πίτες (Υλικά για 12 πίτες των 54 γρ.)
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Belbake
- 200 γρ. χλιαρό νερό
- 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
- 30γρ. (2 κ.γ.) μαργαρίνη, Vita D’or
- 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Τραγανές πατάτες με δεντρολίβανο
- 500γρ. μικρές πατάτες με φλούδα, καλά πλυμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- αλάτι, Kυπάρι
- ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
- χυμό από ένα λεμόνι και 1 κ.γ. ξύσμα
- 1/3 φλιτζ. ζεστό νερό από τις πατάτες που θα βράσουμε
- 1 κλωνάρι για το ψήσιμο και ένα για την παρουσίαση
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Σπιτική κέτσαπ (Υλικά για 600γρ. κέτσαπ)
- 100 ml ξίδι από μήλο ή ρόδι, Deluxe
- 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες, σε φέτες
- 1 μικρή γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- ½ μεγάλο μήλο (ή ένα μικρό), κομμένο σε φέτες, με φλούδα, χωρίς τα σπόρια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. ντομάτα πουρέ
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» (Υλικά για 4 μερίδες)
- 200γρ. άσπρο λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτέςφέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτέςφέτες
- 150γρ. ξινόκρεμα
- 3κ.σ. ξίδι από μήλο ή ρόδι, Deluxe
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- πιπέρι, Kania
Μέθοδος παρασκευής: για τις πίτες
- Ζυμώνουμε όλα μαζί για 2 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα και για 3 στην γρήγορη.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ (;) για μισή ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Ζυγίζουμε την κάθε πίτα σε 54γρ. και κάνουμε μπαλίτσα.
- Με ένα πλάστη και με πασπαλισμένο αλεύρι στον πάγκο, ανοίγουμε τη μπαλίτσα σε 13 εκατοστά πίτα με 2 mm πάχος. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόχαρτο ή αντικολλητικά ταψία.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία (τοποθετούμε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στο φούρνο μαζί με το ψωμί).
Μέθοδος παρασκευής: για τις πατάτες
- Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις κόβουμε στη μέση.
- Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μαζί με το αλάτι και το σκόρδο.
- Στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το δεντρολίβανο, το ζεστό νερό από τις πατάτες που βράζουν και το αλατοπίπερο.
- Τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25΄- 30΄, έως ότου πάρουν χρώμα.
- Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε ξανά με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Μέθοδος παρασκευής: για την κέτσαπ
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη ζάχαρη.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμεγιαπερίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μέθοδος παρασκευής: για την Λαχανοσαλάτα «Coleslaw»
- Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ξινόκρεμα, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Μέθοδος παρασκευής: για τα burgers
1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (κιμά, κρεμμύδι, μήλο, μουστάρδα, αβγό, ρίγανη, μπαχαρικά και αλάτι) και τα ζυμώνουμε καλά.
2. Χωρίζουμε τον κιμά σε έξι (6) μέρη και πλάθουμε τα burgers. 3. Τα ψήνουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι του γκριλ και μετά τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. 4. Ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά. 5. Παίρνουμε 2 μικρές πίτες. Αλείφουμε με σπιτική κέτσαπ και προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα και τέλος τα burgers. 6. Από πάνω βάζουμε καραμελωμένο κρεμμύδι και το χαλούμι. 7. Κλείνουμε τα ψωμάκια, και τα σερβίρουμε με πατάτες.
|