Burgers σε φρέσκο ψωμάκι

Συνταγή #1: Burgers

Υλικά για 6 μπιφτέκια:

  • 1 συσκευασία (600γρ.)  βοδινό κιμά, Του Χασάπη
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

 

Συνοδευτικά (γέμιση)

  • Για τα ψωμάκια (συνταγή #2)
  • Κέτσαπ, Kania
  • Μαγιονέζα, Vita d’or
  • Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshona
  • Μπιφτέκια (συνταγή #1)
  • Αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
  • Τραγανό μπέικον, αγροικία
  • Ντομάτα σε φέτες
  • Μαρούλι, κομμένο στο μέγεθος του ψωμιού
  • Κρεμμύδι κόκκινο σε ροδέλες
  • Τραγανές πατάτες κατάψυξης, MCENNEDY

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τα Burgers

1.     Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά (κιμά, μπαχαρικά, πιπέρι) και ζυμώνετε ελαφρά με τα δάχτυλα.

2.     Χωρίστε τον κιμά σε έξι μέρη. Μην τα πιέσετε πολύ, για να βγουν πιο αφράτα.

3.     Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και αφού βράσει καλά, τοποθετήστε επάνω το burger. Καρυκεύστε με αλάτι.

4.     Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και μετά γυρίστε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα.

5.     Καρυκεύστε ξανά με αλάτι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια.

 

Συναρμολόγηση:

  1. Ετοιμάστε όλα τα συνοδευτικά. Κόψτε τα λαχανικά και ψήστε το μπέικον σε σχάρα ή τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετήστε επάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Κόψτε τα ψωμάκια σε δύο ίσες φέτες. Αλείψτε το πρώτο ψωμί (βάση) με κέτσαπ και το δεύτερο με μαγιονέζα.
  3. Προσθέστε επάνω στη βάση του ψωμιού με τη κέτσαπ, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες και το μπιφτέκι. Πάνω από το burger τοποθετήστε το τυρί και το μπέικον.
  4. Ακολούθως προσθέστε επάνω την ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  5. Κλείστε το burger, με το ψωμί που αλείψατε με μαγιονέζα.
  6. Σερβίρετε με πατάτες.

Συνταγή #2: Φρέσκα Ψωμάκια για Burgers

Υλικά για 6 burgers των 110γρ. :

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Belbake
  • 200γρ. χλιαρό νερό
  • 15γρ. (μια συσκευασία) γάλα εβαπορέ, Milbona
  • 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
  • 30γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο Vita Dor
  • 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe

 

Επιπλέον:

  • 1 ½ κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
  • νερό για το άλειμμα

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ζυμώστε όλα τα υλικά του burger μαζί για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και για 3 στη γρήγορη.
  2. Ξεκουράστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  3. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ζυγίστε το κάθε ζυμάρι σε 110γρ. και κάντε μπαλίτσα.
  4. Τοποθετήστε τα ψωμάκια πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο και αφήστε να ξεκουραστούν για ακόμη μια ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν.
  5. Μέχρι να φουσκώσουν, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Επιπλέον, τοποθετείστε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στον φούρνο για να δημιουργήσετε υγρασία.
  6. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, αλείψτε τα με νερό και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
  7. Ψήστε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία.
TOP