Burgers σε φρέσκο ψωμάκι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία (600γρ.) βοδινό κιμά, Του Χασάπη
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

 

Συνοδευτικά (γέμιση)

  • Κέτσαπ, Kania
  • Μαγιονέζα, Vita d’or
  • Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshon
  • Αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
  • Τραγανό μπέικον, αγροικία
  • Ντομάτα σε φέτες
  • Μαρούλι, κομμένο στο μέγεθος του ψωμιού
  • Κρεμμύδι κόκκινο σε ροδέλες
  • Τραγανές πατάτες κατάψυξης, Harvest Basket

Φρέσκα Ψωμάκια για Burgers:

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Χρυσός Μύλος
  • 200γρ. χλιαρό νερό
  • 15γρ. (μια συσκευασία) γάλα εβαπορέ, Milbona
  • 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
  • 30γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe

 

Επιπλέον

  • 1 ½ κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
  • νερό για το άλειμμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα μπιφτέκια:

1.     Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά (κιμά, μπαχαρικά, πιπέρι) και ζυμώνετε ελαφρά με τα δάχτυλα.

2.     Χωρίστε τον κιμά σε έξι μέρη. Μην τα πιέσετε πολύ για να βγουν πιο αφράτα.

3.     Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε ψηλή φωτιά και αφού βράσει καλά, τοποθετήστε επάνω το burger. Καρυκεύστε με αλάτι.

4.     Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και μετά γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα.

5.     Καρυκεύστε ξανά με αλάτι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια.

Φρέσκα Ψωμάκια για Burgers:

  1. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε όλα τα υλικά του burger μαζί για 2 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και για 3 στη γρήγορη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  3. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ζυγίζουμε το κάθε ζυμάρι σε 110γρ. και κάνουμε μπαλίτσα.
  4. Τοποθετούμε τα ψωμάκια πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν.
  5. Μέχρι να φουσκώσουν, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Επιπλέον, τοποθετούμε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στον φούρνο για να δημιουργήσουμε υγρασία.
  6. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, αλείβουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία.

 

Συναρμολόγηση:

  1. Ετοιμάζουμε όλα τα συνοδευτικά. Κόβουμε τα λαχανικά και ψήνουμε το μπέικον σε σχάρα ή τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Κόβουμε τα ψωμάκια σε δύο ίσες φέτες. Αλείβουμε το πρώτο ψωμί (βάση) με κέτσαπ και το δεύτερο με μαγιονέζα.
  3. Προσθέτουμε επάνω στη βάση του ψωμιού με τη κέτσαπ, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες και το μπιφτέκι. Πάνω από το μπιφτέκι τοποθετούμε το τυρί και το μπέικον.
  4. Ακολούθως προσθέτουμε επάνω την ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  5. Κλείνουμε το burger με το ψωμί που αλείψαμε με μαγιονέζα.
  6. Σερβίρουμε με πατάτες.

 

X