Κάρυ Τίκα Μασάλα

30'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

  • 1 συσκευασία (500γρ.) κοτόπουλο στήθος ή μηρούς κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 συσκευασία (200γρ.) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 κ.γ. πάπρικα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
  • 250 γρ. ντομάτες πασάτα, Freshona
  • 1 συσκευασία (150γρ.) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόψτε το κοτόπουλο στήθος σε κύβους και μαρινάρετέ το μέσα στο λεμόνι, γιαούρτι, σκόρδο, τζίντζερ, αλάτι, κύμινο, garam masala και πάπρικα. Προαιρετικά καλύτερα να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240°C.
  3. Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  4. Παράλληλα, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
  6. Ακολούθως, βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  7. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και βράστε για 5 λεπτά.
  8. Τελευταία προσθέστε το γιαούρτι και το κοτόπουλο και βράστε για 2 λεπτά.
  9. Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.

 

X