Cheese Cake διαίτης

Υλικά για ένα στρογγυλό κέικ 16 εκατοστών

  • 150γρ.οργανικό μούσλι σοκολάτας, Crownfield
  • 50γρ. μαργαρίνη light, Vita d’or
  • 200γρ. γιαούρτι light, ΓΑΛΠΟ
  • 400γρ.(2 συσκευασίες) κρεμώδες τυρί light, Goldessa
  • 80γρ. μέλι ή 10γρ. στέβια σε σκόνη (είτε γλυκαντικό της επιλογής σας)
  • ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονo (λάιμ)

 

Για τη διακόσμηση

  • Κατεψυγμένα μούρα, Green Grocer’s ή φρέσκιες φράουλες
  • ξύσμα από 1 μοσχολέμονo (λάιμ)

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίξτε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί  σε μπεν μαρί , έτσι θα αποτρέψετε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  3. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τοποθετήστε τα μπισκότα και τη μαργαρίνη μέχρι να αλεστούν καλά.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέστε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
  5. Παράλληλα, σε ένα μπολ κτυπήστε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, τη στέβια και τον χυμό από το λάιμ.
  6. Απλώστε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο.
  7. Τοποθετείστε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
  8. Ψήνετε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα.
  9. Αφού ψηθεί, απομακρύνετέ το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα.
  10. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε πιάτο.
  11. Στολίστε με τα φρούτα και ξύσμα από μοσχολέμονο.
  12. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.

 

TOP