Υλικά για ένα στρογγυλό κέικ 16 εκατοστών
- 150γρ.οργανικό μούσλι σοκολάτας, Crownfield
- 50γρ. μαργαρίνη light, Vita d’or
- 200γρ. γιαούρτι light, ΓΑΛΠΟ
- 400γρ.(2 συσκευασίες) κρεμώδες τυρί light, Goldessa
- 80γρ. μέλι ή 10γρ. στέβια σε σκόνη (είτε γλυκαντικό της επιλογής σας)
- ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονo (λάιμ)
Για τη διακόσμηση
- Κατεψυγμένα μούρα, Green Grocer’s ή φρέσκιες φράουλες
- ξύσμα από 1 μοσχολέμονo (λάιμ)
Μέθοδος παρασκευής
- Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίξτε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί σε μπεν μαρί , έτσι θα αποτρέψετε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τοποθετήστε τα μπισκότα και τη μαργαρίνη μέχρι να αλεστούν καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέστε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ κτυπήστε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, τη στέβια και τον χυμό από το λάιμ.
- Απλώστε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο.
- Τοποθετείστε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
- Ψήνετε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα.
- Αφού ψηθεί, απομακρύνετέ το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα.
- Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε πιάτο.
- Στολίστε με τα φρούτα και ξύσμα από μοσχολέμονο.
- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.