Για την ζύμη

  • 3 κ.σ ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 1/4 κ.γ αλάτι, Κυπάρι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
  • ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 150γρ (1 1/8 φλιτζάνι αλεύρι), Rivercote
  • 1 μικρό αυγό

 

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vida d’or

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τoποθετήστε το βούτυρο, αλάτι, βανίλια, κανέλα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και προσθέστε το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής * με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Παράλληλα ετοιμάστε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι και ζεστάνετε το στους 200°C*.
  6. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια) σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάκτυλο σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος)
  7. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία το πολύ κορδόνια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  8. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και πασπαλίστε τα κατόπιν με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
  9. Σερβίρονται ζεστά.

Σημείωση:

* Εάν δεν έχετε θερμόμετρο μπορείτε να ελέγξετε την θερμοκρασία με το να ρίξετε στο λάδι ένα μικρό κομμάτι ζύμης κι αυτό να ροδίσει σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
* Εάν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετήστε τη ζύμη σε χοντρή σακούλα τροφίμων και κόψτε από τη μία άκρη της ένα τριγωνάκι.

Μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας Caliente


Υλικά

  • 400ml κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 250γρ  σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια, Bellarom


Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα churros.

  

X