Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

15'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για το Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

  • 1 μεγάλο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. (100γρ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζ. (50γρ.) σταφίδες, Alesto
  • ¼ φλιτζ. (60 γρ.) ξίδι μήλο, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής για το Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

  1. Σε μία κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμόνι.
  2. Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
  3. Ακολούθως, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσουν τα φρούτα για 20 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για μην κολλήσουν τα φρούτα στην κατσαρόλα.
  4. Αφού το μείγμα δέσει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τον χυμό λεμόνι.
X