Για τη βάση (ζύμη)

  • 8 κ.σ καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 8 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
  • 4 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ κανέλα, αλεσμένη, Kania
  • 4 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 4 φρέσκα αυγά
  • 8 κ.σ ηλιέλαιο, Vita D’or
  • 4 μεγάλα καρότα, τριμμένα

 

Για την επικάλυψη (frosting)

  • 600γρ κρεμώδες τυρί, Linessa
  • 8 κ.σ φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ μέλι, ΓΛΥΚΑΝΘΗ
  • 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
  • Χρωματιστά ζαχαρωτά για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και ετοιμάστε 20 φορμίτσες μάφιν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα (φουέ).
  3. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα ¾ της φόρμας.
  4. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180ο C για 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  5. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 5΄ μέχρι να κρυώσουν πριν το στόλισμα. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε.
  1. Για την επικάλυψη (frosting) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα (φουέ).
  2. Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σχηματίσετε τις κορυφές των κέικ.
  3. Τέλος, πασπαλίστε με ζαχαρωτά.
X