Dwaeji Bulgogi / Χοιρινό

60'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. πολύ λεπτές φέτες χοιρινού (λαιμό, νεφραμιά, σπάλα,  κοιλιά), Του Χασάπη

Για τη μαρινάδα

  • Πουρέ από ένα ασιατικό αχλάδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Exotic food
  • 1 κ.σ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ. μίριν (κρασί από ρύζι)
  • 1 κ.σ. soju
  • ½ κ.σ. πάστα πιπεριού gochujang
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο,Kania

 

Σάλτσα Ssamjang

  • 60γρ. doenjang (πάστα από φασόλια σόγιας)
  • 1 κ.σ. gochujang (πάστα από καυτερές πιπεριές)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήστε το χοιρινό που κόψατε σε φέτες και μαρινάρετε για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  3. Σερβίρετε σε ολόκληρα φύλλα μαρούλι (ssam), τυλίγοντας το κρέας σε πακέτα με σάλτσα Ssamjang.

Σάλτσα Ssamjang

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
X