Empanadas

Υλικά για 12 μερίδες

Ζύμη

  • 300γρ. (2φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
  • 125ml νερό
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 50γρ βούτυρο, λιωμένο, Milbona

 

Γέμιση

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, Αγροικία
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 150γρ. κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, Nostia
  • ½  κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 βραστό αυγό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο, Freshona
  • 1κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Πιπέρι, Kania

 

Για την επάλειψη

  • Λιωμένο βούτυρο, Milbona
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα, VITA DOR

 

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ του μίξερβάλτε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώστε μέχρι να έχετε ένα λείο ζυμάρι.
  2. Καλύψτε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

 

Για τη γέμιση

  1. Σεέναμικρό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον. Αφού βγάλει το λίπος του, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
  3. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  4. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο αυγό, το αγγουράκι τουρσί, τονκόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

 

Για τις πίτες

  1. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στο λαδόχαρτο και ακόμα ένα κομμάτι λαδόχαρτο από πάνω. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό ορθογώνιο κομμάτι με πλάστη.
  2. Αλείψτε το ορθογώνιο κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και μετά τυλίξτε το σαν ένα στενόμακρο λουκάνικο. Κόψτε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 3 εκατοστών και σκεπάστε τα με μια καθαρή πετσέτα για να μηξεραθούν.
  3. Πάρτε το πρώτο κομμάτι, τοποθετήστετη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και πιέστε την λίγο με τα χέρια να απλώσει. Βάλτε το δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και με τον πλάστη ανοίξτε το σε κύκλο 12 εκατοστών.
  4. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα μέσα στον κύκλο, αλείψτε με ασπράδι τον μισό κύκλο και κλείστε τη ζύμη σαν μισοφέγγαρο.
  5. Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι.
  6. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε λάδι και τηγανίστε τις πίτες μέχρι να πάρουν χρώμα (βαθύ τηγάνισμα).
  7. Τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρετε ζεστές
TOP