Για το χυλό:

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 50γρ. καλαμποκάλευρο ή ριζάλευρο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 σφηνάκι βότκα, παγωμένο
  • 330ml (ένα τενεκεδάκι) μπύρα, παγωμένη Finbräu
  • 1 κ.γ. μέλι, γλυκάνθη
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το ψάρι:

  • 500γρ. μπακαλιάρο, Ocean Sea
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 2 λεμόνια κομμένα σε τέταρτα, για το σερβίρισμα

 

Για τις πατάτες:

  • 3 μεγάλες πατάτες καλά πλυμένες με το φύλλο τους
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη, Mikado

 

Για το τηγάνισμα:

  • Φυτικό λάδι, Vita D’Or

 

Για τη σάλτσα ταρτάρ:

  • 250γρ. μαγιονέζα, Vita D’Or
  • 3 αγγουράκια ξιδάτα ψιλοκομμένα, Freshona
  • 1 βραστό αυγό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι. ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα, WINAROM
  • ½ κ.γ. πιπέρι ή ανάμεικτα μπαχαρικά με τσίλι, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για τη σάλτσα ταρτάρ:

  1. Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά και τα βάζετε στη μαγιονέζα. Ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για τις πατάτες τηγανιτές:

  1. Ετοιμάστε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι.
  2. Πλύνετε καλά τις πατάτες με το φύλλο τους.
  3. Κόψτε τις πατάτες σε chips, τοποθετήστε τις σε κρύο νερό και ξεπλύνετε τις καλά μέχρι να φύγει το άμυλο τους.
  4. Αφαιρέστε το νερό και βάλτε τις σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν καλά.
  5. Μέχρι να στεγνώσουν οι πατάτες ζεστάνετε το λάδι στους 190 ºC. Τηγανίστε τις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Αφού ροδοκοκκινίσουν, βάλτε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Ακολούθως τοποθετήστε τις σε ένα μπολ και προσθέστε ρίγανη, πάπρικα και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Για το χυλό και το ψάρι:

  1. Ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι, δύο πιάτα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι (190 ºC).
  2. Τοποθετήστε τα ολόκληρα φιλέτα επάνω στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί και στραγγίστε τα καλά. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ακολούθως κόψτε το ψάρι σε στενόμακρα κομμάτια 10 εκατοστών και πάχος 2 δάκτυλα.
  4. Λίγο πριν μαγειρέψετε το ψάρι ετοιμάστε το χυλό: τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder και γρήγορα αναμίξτε την παγωμένη βότκα μαζί με την παγωμένη μπίρα, το μέλι και το αλάτι ώστε να έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα.
  5. Αφού ετοιμάσατε το χυλό, βουτήξτε το ψάρι στο αλεύρι, τινάξτε το ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι και στη συνέχεια βυθίστε το ψάρι στο χυλό.
  6. Βάλτε το μπολ με το χυλό δίπλα στο καυτό λάδι.
  7. Βουτήξτε το ψάρι στο χυλό και στη συνέχεια, βάλτε το αμέσως προσεκτικά στο καυτό λάδι. Ανακινήστε ελαφρά το τηγάνι για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  8. Επαναλάβετέ τη διαδικασία με ακόμα 4-5 κομμάτια ψάρια. Μην τα ψήσετε όλα από την πρώτη φορά γιατί θα κολλήσουν. Τηγανίστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  9. Αφαιρέστε τα ψάρια από το λάδι, τοποθετήστε τα στο δεύτερο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως.
  10. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, σάλτσα ταρτάρ και λεμόνι.
X